Přeskočit na obsah

VÁŠ REGION
VAŠE TELEVIZE

Strava pro pacienty FN Ostrava zůstane díky novým zařízením déle teplá

Zdravotnictví Zpravodajství

Stravovací provoz Fakultní nemocnice Ostrava je vybaven novými vozíky, které zajistí, aby pacienti dostali jídlo v požadované teplotě. Talíře i misky se nejdříve během velmi krátké doby zahřejí až na 75 stupňů. Jídlo, které se na ně naloží, je pak na kliniky a oddělení distribuováno v nových, dvouplášťových kovových přepravních skříních. 

Nově pořízené vybavení nemocniční kuchyně významně zvýší komfort nabízené nemocniční stravy. „Talíře jsou teď v nových nahřívacích vozících uloženy pod polystyrenovým krytem, který je udrží mnohem déle teplé, a přitom mají mnohem nižší spotřebu energie,“přibližuje přednost nového vybavení kuchyně Ing. Jaroslava Jaššová, MBA, vedoucí Odboru léčebné výživy a stravování FN Ostrava, a představuje i další novinku, která zajistí tepelnou stabilitu uvařeného jídla. „Po kontrole nutričním terapeutem se kompletní oběd uloží na tác pod kovový poklop a vloží do nových, dvouplášťových přepravních vozíků, které udrží po potřebnou dobu jeho správnou teplotu.“ S vozíky se také výrazně lépe manipuluje, což přispívá i k rychlejší distribuci uvařené stravy na kliniky a oddělení. 

Centrální nemocniční kuchyně prochází aktuálně generální rekonstrukcí a strava se připravuje v náhradních prostorách. Přesto to nikdo z pacientů nepozná. Zaměstnanci Odboru léčebné výživy a stravování uvaří denně pro tisícovku hospitalizovaných třicet druhů diet a další tři tisíce obědů pro zaměstnance fakultní nemocnice.

Podívejte se i na video z provozu kuchyně: https://youtu.be/MYZm0UgyuZ8.


Podobné zprávy